Ahir a la tarda vaig estar en una conferència que va pronunciar el doctor Pedro Alonso. Especialista de prestigi en la lluita contra la malària i avalador d'una vacuna contra aquesta malaltia, que aviat estarà disponible al mercat. Tot un senyor candidat a premi Nobel. Valia la pena anar a veure'l: pel personatge en sí, per l'exposició dels mètodes en bioestadística i epidemiologia (el camp en el que estic treballant ara) i perquè era en anglès. Bona oportunitat per practicar-lo. Comentar que el camp de treball del grup de recerca és a Moçambic, que estan a la recerca d'una vacuna (que ja han trobat) i que hem de tenir present que cada 30 segons mor al mon, una persona afectada de malària; essent afectada fonamentalment, l'Àfrica Subsahariana. Fins aquí, tot bé. El cas és, que en l'exposició hi ha un parell de coses que no acaben de quadrar. La primera, que hi ha zones al món que han eradicat la malaltia sense necessitat de vacuna. Els mapes d'evolució, així ho mostraven. La segona és que, resulta més eficaç la instal·lació de mosquiteres a les "vivendes" que la pròpia vacuna. Les xifres de prevalença que va mostrar, així ho indicaven també. De fet, una exposició de gràfics, una mica coherent, hagués deixat en evidència el suposat èxit de la vacuna.
Aleshores hom es pregunta...
Campanya per fer un mon millor o negoci rendible d'una multinacional?
Suscribirse a:
Enviar comentarios (Atom)
2 comentarios:
Ja sé que no té res a veure amb el tema del post (interessant, per cert, tot i que jo no pugui opinar res pel meu desconeixement), però vols dir que no hi ha una manera més divertida de practicar l'anglès? :P
Se us saluda!
El que vinc a dir és que a àfrica abans que una vacuna per la malària, el que necessiten és un got d'aigua potable (per posar un exemple).
La resposta al tema de l'anglès... en el proper post que se m'acaba d'ocòrrer.
Publicar un comentario