lunes, 10 de marzo de 2008

Resultats electorals 2.008

No faré un comentari massa extens sobre els resultats electorals. Un parell d'apunts ràpids:
  1. Han guanyat els socialistes. Millor que hagin estat ells que no pas el PP. Ho reconec, si hagués guanyat el PP, estaria amb la moral pel terra aquest matí. Ara em sento, ni fu ni fa, com sempre.
  2. He muntat un excel ràpidament (deformació professional), comparant els resultats de 1.996 i els d'ahir. L'any 96, hi havia al parlament un 15,14% de forces que no eren ni PSOE ni PP. La configuració del parlament sortida ahir em dona un 8%. Ens estem semblant cada cop més als americans (USA)?
A Amposta, han guanyat els socialistes. Curiós... o no tant...

7 comentarios:

Ferran Porta dijo...

Suposo que ens sentim més o menys de la mateixa manera. Efectivament, entre socialistes i populars, tant per tant millor que guanyin els socialistes. Però el bipartidisme em sembla terrible. I que el PSC hagi fins i tot augmentat el seu suport, incomprensible.

Sylvie dijo...

A mi no em sorpren que es bipolarizi sobretot en unes eleccions generals. Però no m'agrada el sistema electoral, que uns vots valguin més que altres i que tant fa a qui votis que finalment uns s'aliaran amb altres i faran el que vulguin. No sé si per proximitat i coneixencça però prefereixo el sistema frances o inclus l'america i poc que m'agrada de dirho aixo!!
Molts petonets Xavi

Xavi dijo...

Ferran, crec que el vot útil ha estat el que ha fet augmentar al PSC. Sense anar més lluny, no vaig poder convèncer als meus pares. O no anaven a votar o si anaven, ho farien pel psc. Vot útil. Fotut serà si s'ho creuen. Es a dir, si pensen que van bé tal i com estaven anant. Encara que...no tinc massa esperances en que canviin.
Syl, qualsevol polític et respondrà que, si tots els vots valguèssin el mateix, províncies com Teruel o Soria no tindrien cap representant. Aleshores se'ls hi ha de respondre: sí però partits com IU tindrien més representació.
Igual la solució és fer un mix entre totes dues coses... no ho sé.

Unknown dijo...

Sí, la majoria preferim que no sigui el PP qui governi, el problema és la quasi desaparició dels altres partits del panorama polític. Penso que ha guanyat el vot de la por.

nur dijo...

Tampoc a mi no m'agrada el PP, però el tema aquest del vot de la por encara m'agrada menys. Així que no em pronuncio per cap dels dos i, òbviament, no m'agrada que tot se cenyeixi a dos partits (n'hi podria haver molts més a l'arc parlamentari!)

Voleu dir que són tan grans les diferències entre PP i PSOE? No ho sé, els atacs contra Catalunya no només venen del PP (recordem figures com l'expresident d'Extremadura o el mateix Bono) i, aliats amb CiU fins i tot van beneficiar en algun sentit Catalunya.

Cada dia tinc les coses menys clares!

Ferran Porta dijo...

Nur, estic d'acord, molt d'acord amb el que comentes!

Xavi dijo...

Estem d'acord. El vot al PP és el vot de la por. Molt particularment a Catalunya. Això, unit a que el PSC ha sabut mostrar una cara amable, crec que ha donat aquest augment dels vots.
El que comenta la Nur és ben cert. No hi ha tantes diferències entre PP i PSOE. Ja d'entrada, perquè estem en un sistema capitalista i això fa impossible poder desenvolupar polítiques socials i d'esquerres de veritat. Pel que fa als atacs contra Catalunya, hem de tenir en compte que la societat espanyola no és plural, i PP i PSOE, formen part d'aquesta societat.