viernes, 29 de febrero de 2008

EL DÍA DESPUÉS

Avui, a la sortida del metro estaven repartint dos diaris. L’un, el “20 minutos”; l’altre, era el primer cop que el veia. Tenia per títol: “EL DÍA DESPUÉS. Diario imaginario del 10 de marzo”. M’he posat a llegir-lo per veure que deia. Intentaré fer un resum escuet del seu contingut. Es tracta d’un diari hipotètic del dia després de les eleccions. El diari està dividit en dues parts, on es dibuixen dos escenaris possibles. La primera part correspon al cas hipotètic que guanyessin les eleccions els socialistes. Tot plegat gràcies a la gran participació. En aquesta part, que ocupa la meitat del diari, es dibuixa un gran progrés a tots nivells, parant especial atenció a Catalunya; la qual esdevindria com a mínim la “Terra de Xauxa”. Gires el diari de l’inrevés i et trobes amb l’altra opció. El PP guanya les eleccions degut a la gran abstenció i, ja us ho podeu imaginar. Aniríem de cul, realment de cul: des de la supressió de l’agència tributària de Catalunya, passant per la prohibició de matrimonis entre homosexuals, fins a la nova promulgació del decret del trasvassament de l’Ebre. El diari ve sota la signatura de la Joventut Socialista de Catalunya. Posa en un requadre gran: SI TÚ NO VAS ELLOS VUELVEN.



Sincerament, crec que ens estan prenent per imbècils. Mig m’ho pensava amb el tema dels 400 € però, aquest pamflet m’ha acabat de convèncer. És cert que si guanya el PP, hem begut oli. Però, i si guanya el PSOE?
No sé, em sento cansat per tots plegats.

10 comentarios:

Ferran Porta dijo...

Xavi, sóc de l'opinió que primguem tant si governen els uns com els altres. Per això penso que cal votar un partit català, és a dir, ERC si s'és d'esquerres, CiU si s'és de dretes. Els diputats a Madrid hauran de modelar el govern espanyol, perque ens doni pel sac el mínim possible.

Bon cap de setmana.

Sylvie dijo...

Doncs Xavbi, tens rao, es pensen q som imbècils i que ens poden pendre el pel...

Sara Maria dijo...

Doncs jo estic amb en Ferran, no he votat mai, ni crec que voti a cap partit que sigui una sucursal españolista, com són, ara per ara, tant el PP com el PSOE-Cataluña (crec que el PSC ja l'hem enterrat). Però ni ERC, que ha demostrat que no és ni d'esquerres ni catalanista (n'estic ben decebuda), ni CiU amb el cap de llista que porten, m'acaben de convèncer... I no vull donar un vot en blanc que s'apropii qualsevol del que el demanen... Ho tinc fotut!

Xavi dijo...

No ho sé noies/noi, el que proposa en Ferran em sembla vot útil, amb el quan no estic d'acord. Ara bé... hi ha cap altra alternativa? Em sembla que no. Diumenge de la setmana que ve, aniré a votar amb cara d'estreñit.
No ens ho mereixem pas tot plegat, realment ens estan fotent el pèl.
Sara... et queden uns dies de campanya encara i una bonica jornada de reeflexió, encara et pot convèncer algun partit :-)

nur dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
nur dijo...

Ho sento, m'he excedit en les meves paraules i m'he vist obligada a esborrar el comentari.

Jo no votaré les opcions del Ferran: estic molt decebuda i m'hi nego. Vull que s'estavellin, a veure si així s'adonen que l'han vessada.

Xavi dijo...

No has de disculpar-te de res Nur. Cadascú diu la seva quan li ve de gust, si li ve de gust. Només faltaria. Entenc la indignació i la comparteixo.

Unknown dijo...

Guanyi qui guanyi quedarem fotuts igual. I a més ens prenen per imbècils. I això que penso que s'ha de votar... o sigui que ho tinc molt fotut.

Ferran Porta dijo...

Nur i altres possibles: jo també estic decebut. Molt. Em va decebre ERC al pactar amb el PSOE a Catalunya i al deixar de ser republicana i catalana. Però per més decebuts que estiguem, o governa Zapatero o governa Rajoy, aquesta és la realitat. I per això, amb dubtes, amb zero passió i fins i tot amb una mica d'angúnia, avui he posat la papereta al sobre i he votat.
Dit això em sembla igual de bé que cadascú faci el que vulgui, no crec que calgui dir-ho.
Salut.

Franklin Kareem Nyram dijo...

Cuando los políticos abren la boca en campaña, o no en campaña, lo hacen para insultarse y para mirar al pasado, haciendo promesas para acaparar más voto. Quizás piensan que somos autenticos gilipollas (perdón..).

El día en que un partido me diga CÓMO va a arreglar esto o aquello y se deje de demagogia, entonces le votaré.

No me vale, pues el "voy a hacer esto" o "prometo aquello", me vale "voy a hacer esto y de esta manera u otra".

Queridos amigos del blog: tenemos la clase política más inculta de Europa o es que la clase política ya lo es de manera intrínseca, además no conocen los problemas de la vida real.

a todos un caluroso saludo de un cirujano cabreado.

Salam aleikum

F. Kareem.