viernes, 12 de septiembre de 2008

Barça i Copa Catalunya: uns breus comentaris

Poso aquí per escrit algunes idees que he tingut en els darrers dies arran de l'afer de les semifinals de la Copa Catalunya disputades a La Ràpita. La polèmica va venir pel fet que Pep Guardiola, l'entrenador del Barça, va portar un equip format pels jugadors del filial i alguns juvenils; es a dir, cap titular, amb la consegüent indignació dels afeccionats Barcelonistes de les Terres de l'Ebre. Enumero les meves impressions breument. No tenen perquè ser coherents entre sí:
1. Em sembla lògic l'emprenyament dels seguidors Ebrencs i de La Ràpita en general, que hi ha post esforços econòmics i humans. És legítim que escridassessin als representants blaugrana (president, entrenador, etc). Jo personalment, si s'hagués donat el cas, m'hagués quedat a casa: Una mostra de pressió en senyal de protesta.
2. Pep Guardiola i Joan Laporta van al·legar que no havia vingut cap membre de l'equip titular (concentració amb les respectives seleccions nacionals apart), degut a la conjuntura de partits de Lliga i Champions. Crec que tenen raó. Avui dia, s'està jugant a futbol a uns nivells de desgast físic impressionants, perjudicials fins i tot per la salut. No oblidem els casos de morts sobtades dels quals hem estat testimonis en un passat recent. Bé, aquesta és la realitat a la que han arribat equips de futbol, televisions, diaris esportius i no esportius... S'ha de créixer per guanyar diners i seguir augmentant beneficis. S'estan jugant molts partits i de vegades molt seguits. Posats a establir prioritats, millor sacrifiquem la Copa Catalunya que ja veus...
3. Què és el Barça sense els milions d'euros en fitxatges que hi ha al darrera? En la semifinal contra el Sant Andreu ens ho van ensenyar. Ve a ser un equip que juga contra un segona B, dona una pobra impressió i finalment, perd. Bé pel Sant Andreu (barri de Barcelona on visc). Visca el Sant Andreu!!!

4. Al Futbol Club Barcelona, Catalunya li importa un rave. L'interès que han mostrat per la Copa Catalunya és la punta de l'iceberg. Però és que, només cal veure que el català, la llengua de la nació de la que n'és capital Barcelona, de la qual n'és equip el Barça, no és la llengua vehicular al vestidor. No el parlen. Només cal veure l'actitud xulesca del Eto'o. Bé, d'acord, donem-li la raó al senyor Boadella. El castellà és la llengua de Catalunya.

2 comentarios:

Ferran Porta dijo...

A mi, Xavi, el futbol me la pela. Partint d'aquesta base, em sembla que la Copa Catalunya aquesta l'hauria de disputar qualsevol aquip català... que no estigui a la 1a divisió de la Lliga!
D'aquesta manera es treuria pressió als equips "grans" i, el més important, es donaria als equips petits l'oportunitat de ser "protagonistes" per una vegada, i de donar a conèixer els seus jugadors i entrenadors sense que els grans els eclipsin. No? :)

Salut.

Xavi dijo...

Certament, a mi també me la pela. El que crec és que el futbol (com en mon en general) haurien de canviar. Estan donan massa poder al sector financer. En el cas del futbol, ens trobem moltes vegades davant d'un absurd.
Potser sí, donades les grans diferències entre equips, seria bo donar prioritat als equips petits a la Copa Catalunya