lunes, 28 de enero de 2008

Ley de la Memória Histórica

Avui m'agradaria parlar sobre la llei de la memòria històrica. En la Wikipèdia es pot trobar informació rellevant sobre aquesta.
Dintre del que diu la llei, hi ha un apartat que insta als organismes competents a retirar els símbols d'exaltació franquista dels edificis o espais públics. Francament, no sé com s'ho faran a l'"España Profunda". Llocs com, Castella i Lleó o La Rioja, estan farcits de símbols i al·lusions a "los tiempos en que en España ondeaban banderas victoriosas". Com canvies el nom a tants carrers?
Fa uns mesos, hi va haver al weblog de Jordi Perales, un debat sobre la permanència encara, a la ciutat d'Amposta, de símbols franquistes. El cert és que avui, per diferents motius, continuen havent-n'hi. Quan i com, els acabaran traient definitivament? M'agradaria que fos el més aviat possible i que l'extracció dels símbols fos complerta. Dic això, perquè en el poble d'Amposta, apart dels símbols que encara queden, n'apareix un de mig tapat. Això, no hauria de ser. Annexo una fotografia. El cas es pot trobar a l'avinguda de la Ràpita. Pegunta: Què hi posa a la placa de sota? Tots els que resolgueu l'enigma, tindreu un galinfante extra de regalo. :-)

2 comentarios:

jesus dijo...

Quina foto més curiosa, la d l'avda ràpita, a quina altura està? Saludos i endavant amb els blocs ampostins!!!

Xavi dijo...

Ho pots trobar entre els carrers Beat Oriol i Parlament. Davant de la botiga "Detalls"