martes, 21 de julio de 2009

Houston, tenim un problema (a Ascó)

El post d'avui, anava sobre el tema del títol però aprofitaré per enllaçar un tema greu que ha sorgit avui. Veiam si s'entén la indirecta. Es compleixen 40 anys de l'aterratge a la lluna de la primera nau provinent del planeta blau (que poètic m'ha quedat). No sóc cap expert, per posar-me a parlar del tema, ni en tinc cap intenció (tampoc cap interès). Simplement enllaçar un breu article que publica José Saramago avui a "el Pais" en referència a l'aniversari. Deia, crec que Albert Einstein, quelcom semblant a: La pregunta no és si hi ha vida intel·ligent fora d'aquest planeta; la pregunta és, si n'hi ha en aquest planeta. ... ...

I enllaço tot seguit, el que ha passat avui, aigües amunt del estimat riu Ebre. http://www.elperiodico.cat/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=631171&idseccio_PK=1021 Repeteixo i no em cansaré de repetir: SI US PLAU, TANQUEM LES NUCLEARS D'UNA VEGADA.

10 comentarios:

Melissa dijo...

Hola!
Si jo vaig veure ahir
un reportatge de la lluna, ara els estan donant a pinyon ja,ja
petonets.

Melissa dijo...

ah i, estic amb tú:
Tanquem els nucelars.

SISTERS AND DRESSES dijo...

oye, que desde que te conozco me da una rabia no entender el catalán....

V*

Xavi dijo...

Leyre, Benvinguda.
V* te comento lo que le comenté a otra persona hace un tiempillo...

llevo un año y pico con este blog, publicando cosas con más o menos frecuencia. Está concebido (reflexiones y pensamientos varios) en catalán, por lo que las cosas que publico son en este idioma. En cualquier caso, te invito a que des tu opinión. Lo digo, porque de cuando en cuando visito blogs en francés o italiano (idiomas que no he estudiado), por ejemplo. Los leo, unas ves no entiendo nada (muchas veces), otras la mitad, pero el solo hecho de intentarlo, me enriquece. Lo dicho, te animo a que te pases si te apetece i digas lo que quieras. Es libre. Alomejor, más adelante, pueda crear otro blog en castellano o inglés o traducir éste. Ahora no tengo mucho tiemporrrrr.

Ferran Porta dijo...

Xavi, em sap greu constatar que amb el tema de les nuclears, la tendència a part d'Europa sembla ser justament la contrària als tancaments (excepte a Alemanya, on no en queda ni una, si no recordo malament). Els francesos semblen tornar a apostar-hi, i a Espanya ja veus què ha passat amb Garoña: de moment, en funcionament fins al 2012...

Sóc de lletres, jo, així que em falta informació, però si poden construir una dessalinitzadora com la que van inaugurar ahir, ¿no poden construir centrals energétiques que no posin en perill la vida de les persones?

Xavi dijo...

Ferran,
fixa't, tema aigua,tema electricitat: dos temes diferents, mateixos arguments. Aigües de Barcelona, justifica la necessitat de la dessaladora del Llobregat, per l'increment del consum a l'aigua a l'àrea metropolitana, que segons ells no pararà de crèixer. Les companyies elèctriques, ENDESA, per exemple, justifiquen la necessitat de construir més centrals nuclears, per l'increment del consum d'electricitat, que tampoc pararà en els propers anys. Realment és això el que volem i el que necessitem elcomú dels mortals? O hi ha interessos molt particulars per a que això sigui així? Comentar que, l'ex-president d'ENDESA, és el senyor Pizarro, ex candidat a ministre d'economia pel PP... Fins ara, només he parlat de política i d'estil de vida. De motivacions tècniques, en contra de l'ús d'energia nuclear, n'hi ha de tota mena (ecològiques, econòmiques...). Si et pica la curiositat, només que vagis a la web de Greenpeace o altres llocs de grups ecologistes, trobaràs motius de sobra (seguretat, residus, etc). El tema de les nuclears i el tema de l'aigua, fa anys que els estic mamant. Quan vulguis, en parlem :)

ah per cert, ser de ciències o de lletres, és un tòpic, no té res a veure amb entendre els problema o no.

Unknown dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
nur dijo...

Doncs jo estic d'acord amb el Ferran: als de lletres se'ns fa difícil entendre segons quines coses i com que no som de mena "crèdula" doncs quan no entenem una cosa ens escudem en això de les lletres.

Jo no goso tenir opinió de segons quins temes queno acabo d'entendre, però penso també que el problema és la seguretat i no és els usos, oi?

Se us saluda, company :)

Désirée dijo...

Xavi, hijo, me encantaría comentarte, pero no sé si me entero bien de todo. Algo pillo porque sé francés pero vaya, a ver si meto la pata...

Un beso de todas formas
Petonets?

Xavi dijo...

NÚR, És una qüestió de seguretat i de residus (es a dir, de seguretat també). D'altra banda, és un tema de model de vida: fins quan hem de continuar augmentar la factura de llum? És realment necessari?
Se us saluda companya!!!

Démo: Aquí nadie mete la pata y todas als opiniones son bienbenidas. Te digo lo mismo que a V*.
Pensaré de cara a septiembre, si hago un resumen de los posts en castellano y/o en inglés. El inglés que por cierto, falta me hace practicar su escritura.
Petonets sí señora.
Suena bien verdad?