miércoles, 16 de julio de 2008

Eres más tonto que hecho de encargo

La setmana passada, vaig creuar-me pel carrer amb un mestre que vaig tenir a tercer, quart i cinquè d'EGB. Del personatge en qüestió, el nom del qual no desvetllaré (es deia i es diu Don Honorio), malauradament no en guardo un grat record. Era el típic mestre rebotat de col·legi de frares i a més, castellà (de la Ejpaña Profunda i a mucha honra). I val a dir, que no dubtava en utilitzar la violència física, verbal i emocional quan més ho creia convenient. I precisament per això, l'altre dia en creuar-me'l em van venir al cap dos guspires: La primera fou l'insult aquest, "eres más tonto que hecho de encargo". És una frase que encara ara, no entenc en sentit literal. Però que en fi, que significa, que la teva estupidesa és superlativa. La segona cosa inclou violència física. Un bon dia va manar, com tasca per fer a casa, fer un dibuix. A mi, no se'm va ocórrer altra cosa que copiar una làmina que tenia ma germana a la seva habitació. El dibuix consistia en un mapa de Catalunya, pintat amb la bandera catalana i al marge, escrit amb lletres majúscules, LLIBERTAT PER A CATALUNYA. Va arribar el dia de la presentació, vàrem entregar els dibuixos i no sé si al dia següent o quan, els va retornar. Anava cridant un a un i anàvem passant per la taula. Quan va arribar a mi va dir:
- Durán, ven a la mesa.- Em vaig aixecar i vaig anar. Aquestes van ser les seves paraules:
- Llibertat va con b? Tarugo!! - i acte seguit, em va donar un cop de puny al cap.
Llibertat com s'escriu? Llibertat o llivertat? Ves per on... ara dubto.

Si els càlculs no em fallen, d'això en fa més de 23 anys. És evident que avui dia no hi ha aquests nivells de violència per part dels mestres d'escola. Alguns diuen que,les coses han canviat fins l'extrem de ser just el contrari, en alguns casos. No ho sé. No estic posat en la docència (de moment).

En fi, senyor Honorio: Que et bombin.

lunes, 7 de julio de 2008

Language exchange

Spanish/Catalan native is interested in language exchange (Conversation). My Spanish/Catalán for your English. If you would like to do language exchange contact me at xavi.xaviduran@gmail.com .


See you

miércoles, 2 de julio de 2008

V congreso nacional toro de cuerda

A Amposta, aquest cap de setmana.
http://www.amposta.cat/bous/










Entrada autocensurada.
S'entén el missatge?
:-|